На кратко ще стане ли рейка от 1.4 ,1.6 , 1.8 на 2.0 Т.С. в алфа 145 .. сравнено с моята какво ще трябва да се смени за да стане на тази кола .. Има ли зн годината на производство на "новата" рейка която ще взимам да знам какво ми трябва .. Правя това защото ми омръзна да сменям помпи и масла на поразия и волана отново да седи мега тежък .... НЕ ме интересува че ще въртя полвин оборот повече за сметка на комфорта ..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за рейки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщениеНа кратко ще стане ли рейка от 1.4 ,1.6 , 1.8 на 2.0 Т.С. в алфа 145 .. сравнено с моята какво ще трябва да се смени за да стане на тази кола .. Има ли зн годината на производство на "новата" рейка която ще взимам да знам какво ми трябва .. Правя това защото ми омръзна да сменям помпи и масла на поразия и волана отново да седи мега тежък .... НЕ ме интересува че ще въртя полвин оборот повече за сметка на комфорта ..Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
На 1.4 и 1.6 е мааалко по-различна. Аз бях взел една от QV и се оказа, че няма да е толкова лесно прехвърлянето на моята, за това я върнах. На 2.0 матор е с по-дебели прътове и съответно накрайниците са по-големи. Предполагам, че ако бях разглобил всичко щях да успея да събера от двете една, но ми се стори направо безсмислено това упражнение, което щеше да е с неясен изход. За съжаление го разбрах, след като вече свалих моята рейка и нямах кола 2 дена докато накрая върнах пак моята рейка. За цялото упражнение платихме и на еконт едни пари да разходи една рейка насам-натам... С две думи си търси да е от 2.0 мотор, може и 1.8 да е същата все пак са силни мотори явно за това имат по-дебели железа. но 1,4 и 1,6 не стават за теб!СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
-
... ама той самия прът който идва от рейката е по-дебел.
което значи, че трябва и вътрешните накрайници да се сменят и външните, или пък някак си от твоята да вземеш всичкото и да го навиеш на новата рейка... абе има разлика и аз се отказах да се занимавам, разбира който ме познава, знае, че невъзможни неща няма!СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
Comment